Wat is tricot
Wat is tricot:

De term tricot komt van het Franse woord ‘tricoter’ wat breien betekent. Eigenlijk is tricot zelfs de algemene benaming voor gebreide stoffen. Jersey is de Engelse term voor tricot. Tricot kan van elk willekeurig garen zijn gemaakt, dus zowel van wol en katoen als van nylon, rayon en dergelijke. De machinale vervaardiging van tricot geschiedt op breimachines. Bij het handmatig breien maakt men gebruik van de tricotsteek. De industrie die tricot vervaardigt, wordt tricotage-industrie genoemd. Zij is een onderdeel van de textielindustrie. Tricot heeft meer rek en is elastischer dan weefsel, dankzij de breisteek. De term tricot wordt ook gebruikt voor het kledingstuk dat uit de stof tricot is vervaardigd. Tricot is bekend als de katoenen T-shirt en ondergoedstof. En natuurlijk ook van fijne comfortabele zomerjurken. Het draagt heel comfortabel, is fijn op de huid en makkelijk wasbaar. Sinds de komst van de tricots/jerseys waarin ook een paar procent elastische garens verwerkt zijn zoals lycra of het goedkopere elastan, is de stof alleen nog maar meer verwerkt in de mode. Deze elastische garens in tricot zorgen ervoor dat de stof niet snel lubbert, ze maken de stof vormvaster en geven wat meer body.

Katoenen tricot: fijn voor onder andere t-shirts.
Katoenen tricot met elastan: Deze draagt, net als gewone katoenen tricot, koel en neemt goed vocht op. Bovendien blijft deze door het elastan goed in vorm. 
Viscose tricot: viscosegarens zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Daardoor draagt ook viscosetricot zomers koel.
Het verschil tussen een viscose of katoenen tricot met elastan: viscosetricot heeft van zichzelf een mooie glans en valt soepeler dan de katoenen versie. De viscosekwaliteit is daardoor veel toegepast voor sluike vesten, jurken en tops. Puur katoenen tricot of tricot van katoen met elastan heeft een sportievere, matte uitstraling en is vaak ook wat dikker.
Tricots met linnen erdoor: comfortabel en koel in de zomer. Er zijn ook steeds meer bijzondere tricots te koop. Zoals rekbare imitatieleer-jerseys die bijna op echt leer lijken. Deze zijn vaak gemaakt van polyester met een ‘coating’; het leerachtige laagje.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN